Дегустация с шеф Мария Жекова

шеф Мария Жекова

С предварително записване

В рамките на фестивала шеф Мария Жекова ще сготви тристепенно меню с продукти от фермерското изложение.

Мария е изключително позитивен, земен и естествен човек и тези нейни качества се пренасят и върху храната, която тя приготвя с любов и внимание към детайла.

Гостите на фестивала ще могат да опитат ястията само с предварително записване чрез формата за участие най-долу на тази страница или на място в шатрата на БДЗП. Записванията приключват при достигане на 100 участника.

Детайли

Вино

Менюто на Мария

Е съставено от:
Солени и сладки рецепти вдъхновени от първокачествени продукти от Сакар и миналото на региона. 
  1. Дърпани банички по стара рецепта с кисело зеле и булгур.
  2. Яхния от български нахут със сос от печени пиперки в комбинация, по желание за любителите на месо, с малки домашни наденички от говеждо, и овче месо с букет от подправки.
  3. Ръчно направени маслени кроасани с крем от сусамов тахан, вдъхновени от стара рецепта за сусамена баница.
  4. Изпечен чийзкейк с богата сърцевина от ахчака на Павлинка и желе от дюли.
  5. Натурален сладолед от биволско мляко в четири вкуса от региона:
* Бадемов тахан
* Сакарски шафран
* Печена тиква
* Биволско кисело мляко с мед и пращец 
 
– Хляб и печива от лимец, печени на подница