С предварително записване
В рамките на фестивала шеф Мария Жекова ще сготви тристепенно меню с продукти от фермерското изложение.
Мария е изключително позитивен, земен и естествен човек и тези нейни качества се пренасят и върху храната, която тя приготвя с любов и внимание към детайла.
Гостите на фестивала ще могат да опитат ястията само с предварително записване чрез формата за участие най-долу на тази страница или на място в шатрата на БДЗП. Записванията приключват при достигане на 100 участника.
Детайли
- Дата: Събота, 19 октомври, 2024
- Място: Дегустационна зала на открито
- Време: от 13:00 до 15:00
Вино
- Призоваваме всички записали се за дегустация да минат през винените щандове и да си осигурят чаша вино, която добре ще върви с храната, която ще приготви шеф Мария Жекова.
Менюто на Мария
Е съставено от:
Солени и сладки рецепти вдъхновени от първокачествени продукти от Сакар и миналото на региона.
- Дърпани банички по стара рецепта с кисело зеле и булгур.
- Яхния от български нахут със сос от печени пиперки в комбинация, по желание за любителите на месо, с малки домашни наденички от говеждо, и овче месо с букет от подправки.
- Ръчно направени маслени кроасани с крем от сусамов тахан, вдъхновени от стара рецепта за сусамена баница.
- Изпечен чийзкейк с богата сърцевина от ахчака на Павлинка и желе от дюли.
- Натурален сладолед от биволско мляко в четири вкуса от региона:
* Бадемов тахан
* Сакарски шафран
* Печена тиква
* Биволско кисело мляко с мед и пращец
– Хляб и печива от лимец, печени на подница
Попълнете заявка за участие тук: